Не че е изненада, но кафява канонада от проруски тролове застигна

...
Не че е изненада, но кафява канонада от проруски тролове застигна
Коментари Харесай

Манол Пейков: Лъжат ви, че украинци препродават генераторите, дарени от България

Не че е изненада, но " кафява " канонада от проруски тролове застигна и Манол Пейков. Това е българинът, който в последно време закупи национална популярност с неуморните си акции, с които събира средства, купува и транспортира ел.генератори за Украйна.

" Да, далавера с генератори (и всевъзможни други стоки) в Украйна сигурно има – по време на война спекулата постоянно разцъфва... 

... Досега съм имал (частични) съмнения за нечисти планове по отношение на един-единствен човек – и макар неналичието на безапелационни доказателства за далавера, неотложно стопирах да работя с него. "

Това написа Пейков.

Преди това той изяснява, че съзнателно подаряват главно посредством юридически лица, с митнически документи, а с частни лица работят в извънредно редки случаи при строго регламентирани правила.

Той разяснява две значими неща:

" Прегледах генераторите, оповестени в OLX и мога отговорно да заявя, че (в добавка на обстоятелството, че датата на фактурата, оповестена дружно с един от продаваните генератори, предхожда началото на нашата кампания) н и т о един от сниманите генератори не съответствува с марките и моделите на генераторите, изпратени от нас (а тях, дръзвам да кажа, ги познавам като петте си пръста).

На оповестените няколко фотоси от OLX имаше един-единствен генератор от марка и модел, които сме пазарували, само че купените от нас бройки от тъкмо т а з и марка към момента са в склада ни и занапред следва да бъдат изпратени. "

От коментар на различен фейсбук консуматор излиза наяве, че съответните " медии " клеветят украинците на база фотоси на всичко на всичко 3 генератора. Иначе новината потегля от така наречен вестник " Труд ".

" Това е. Просто с цел да не се чувствате омърсени ", приключва обясненията си Манол Пейков

Ето и цялостния текст на Пейков:

По мотив новопоявилата се опорка за генераторите, качени от украинци за продажба в OLX, които (уж) били пристигнали (като дарения, може би?) от България:

● Да, далавера с генератори (и всевъзможни други стоки) в Украйна сигурно има – по време на война спекулата постоянно разцъфва.

Понеже прелестно знаем за този риск (при това – още от първия ден на кампанията), работим по тестван и оптимално безрисков логаритъм, а точно:

• Изнасяме даренията с а м о с публични митнически документи и през фондация;

• Фондацията предава генераторите с а м о по публични запитвания на публични организации (фондации, лечебни заведения, учебни заведения, градски препоръки, военни части) против о р и г и н а л е н документ с влажен печат;

• Генератори за частни лица транспортираме единствено в изключителни случаи (до момента – единствено осем от общо изпратени 316), като условията за предаването им на получателите са извънредно прецизни.

Само три групи физически лица в Украйна могат да получават дарения като генератори през фондации: 1) военнослужещи и техните фамилии – със поръчка, заверена от командира на частта; 2) малоимотни лица, и 3) лица, оказали се в затруднено състояние. В случаите по точка 2 и 3 статутът се удостоверява със информация от департамента по обществена отбрана, съпроводена от копие на паспорта на получаващия.

● С течение на времето опознах (почти) персонално (почти) всички хора (над 50 души!), от които съм получавал запитвания. Досега съм имал (частични) съмнения за нечисти планове по отношение на един-единствен човек – и макар неналичието на безапелационни доказателства за далавера, неотложно стопирах да работя с него.

● Разбира се, нищо на този свят не може да подсигурява стопроцентова успеваемост. И въпреки всичко, просто за ваше утешение – прегледах генераторите, оповестени в OLX, и мога отговорно да заявя, че (в добавка на обстоятелството, че датата на фактурата, оповестена дружно с един от продаваните генератори, предхожда началото на нашата кампания) н и т о един от сниманите генератори не съответствува с марките и моделите на генераторите, изпратени от нас (а тях, дръзвам да кажа, ги познавам като петте си пръста).

(На оповестените няколко фотоси от OLX имаше един-единствен генератор от марка и модел, които сме пазарували, само че купените от нас бройки от тъкмо т а з и марка към момента са в склада ни и занапред следва да бъдат изпратени.)

Това е.

Просто с цел да не се чувствате омърсени


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР